BENYÁK ZOLTÁN – AUTHENTIC KADARKA 1883
BENYÁK ZOLTÁN KADARKA 2021 SZÁRAZ VÖRÖS A KÁRPÁT-MEDENCE ÉLŐ, ORGANIKUS EGYSÉG. MEGÉRTÉSE NÉLKÜL ESÉLYTELEN BÁRMELY ITT TERMETT BOR LEHETŐSÉGEIT,EGYÉNI KARAKTERÉT KIBONTANI. EZT KUTATOM ÉS SZÁNDÉKOZOM BEMUTATNI EZEN ,,ALFÖLDI”BORRAL IS.
5800 Ft
Kosárba teszem
BENYÁK ZOLTÁN Authentic Kékfrankos 2022
"Egy kékfrankostól nem sokat vár az ember. Pedig, ha a vörösborok világába belépőt akarunk váltani, a kékfrankosnál jobbat nem is választhatnánk. Különösen, ha az alföldi.
Bársonyos, telt, füstös aszaltszilvás-borsos illata tökéletesen visszaköszön ízeiben. Meggyes utóízével, alkoholos édeskés lecsengésével igazán szerethető - nem csak férfiaknak! "
3600 Ft
Kosárba teszem
Benyák Zoltán Portugéza kunsági kékoportó 2020
Friss, a fajtajelleget tökéletesen magán viselő könnyű vörösbor. Mind illatában, mind ízében a gyümölcsösség dominál. Könnyen szerethető, savai lágyak, harmonikusak, kóstolva mégsem üres, mivel jelentős testtel bír, ettől kissé lomha mozgású a pohárban. A palackban még sokat fog fejlődni, koncentrálódni mind ízben, mind illatban.
2500 Ft
Kosárba teszem
Csetvei Ezerjó A / Amfora 2019
Az agyagamforás borkészítés és tárolás ősi módját már a görögök és rómaiak is ismerték – s ez a tudás segített Krisztinának is. Lehetővé tette, hogy kifejezésre juttassa a saját megközelítését, és hogy tehetsége megmutatkozzon a bor készítésében. A bor illatában akácvirág, csonthéjasok és érett alma érződik, mellette trópusi gyümölcsök, vanilia és fehér bors. Az ízélményt a gyümölcsösség határozza meg – főleg trópusi gyümölcsöket mutat –, a vibráló savak pedig tökéletes egyensúlyban vannak. Felfedezhetünk még grapefruitot, akácot, őszibarackot, illetve paradicsomlevélre és nedves kövekre emlékeztető jegyeket. Elegáns bor, amely kiválóan érvényesül ételek mellé, és remekül párosítható tenger gyümölcseivel és hideg felvágottakkal.
5500 Ft
Kosárba teszem
Csetvei Móri Amforás Ezerjó Raw/ka 2022
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Ezerjó 100%
Alkohol: 11,5% vol.
Termőterület: Mór
Szüret: Kézi szüret organikusan művelt szőlőterületünkről
Készítési mód: Kíméletes préselés, spontán erjesztés kőagyag amforákban, derítetlen, szűretlen.
Minőségi szint: Premium
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-11 °C
5500 Ft
Kosárba teszem
Csetvei Móri Ezerjó T 2022
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Ezerjó 100%
Alkohol: 12% vol.
Termőterület: Mór
Szüret: Kézi szüret
Készítési mód: Kíméletes préselés, spontán erjesztés acél tartályokban.
Minőségi szint: Prémium
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
3700 Ft
Kosárba teszem
Csetvei Móri Hordós Ezerjó Raw/ka 2022
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Ezerjó 100%
Alkohol: 11,5% vol.
Termőterület: Mór
Szüret: Kézi szüret organikusan művelt szőlőterületünkről
Készítési mód: Kíméletes préselés, spontán erjesztés magyar tölgyfahordókban, derítetlen, szűretlen.
Minőségi szint: Premium
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C
5500 Ft
Kosárba teszem
Csobánci Bormanufaktúra Shaman 2011
Csobánci Bormanufaktúra Shaman Aszú metodik-kadarka 2011 Édes Vörösbor
12500 Ft
Kosárba teszem
Csobánci Glamour 2011
Csobánci Bormanufaktúra GLAMOUR 2011 SZÁRAZ FEHÉRBOR Madame de Pompadour és a király találkozása. A hatalom és a pompa randevúja a borok világában.
10500 Ft
Kosárba teszem
Éliás – A kő marad Kéknyelű 2022
A kéknyelű a Badacsony hegy igazi kincse, mely fiatal korában is izgalmas és különleges tétel. A citrusok ízvilága, az élénk savak és a fajtára jellemző ásványosság teszi egyedivé.
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Kéknyelű
Alkohol: 12% vol.
Termőterület: Badacsony
Szüret: Kézi szüret
6000 Ft
Kosárba teszem
Éliás – Fent a hegyen olaszrizling 2022
A fürtöket teljes érettségben szüretelték, némi töppedt szemekkel. Virágos, fűszeres illat, komoly, érett ízű bor. Aszalt gyümölcs, szép ásványosság jellemzi, a keserű mandulás lecsengésben, trópusi gyümölcsös ízjegyeket is felfedezhetünk.Erő és mélység, végtelen hosszúságú lecsengés, egy NAGY BADACSONYI OLASZRIZLING. 2000 év esszenciája.
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Olaszrizling
Alkohol: 14% vol
Termőterület: Badacsony
Szüret: Kézi szüret
5200 Ft
Kosárba teszem
Éliás – Kéknyelű pezsgő 2021
Tradicionális, palackos erjesztésű pezsgő, a Badacsony ikonikus és ritka fajtájából. Az alapbort a 2021-es évjárat Kéknyelű szüretéből készítették, majd a palackos erjesztés során 16 hónapig volt seprőn, júniusban degorzsálták. Dosage: 0,5 gr/l. A fajtára jellemző elegáns savak, finom buborékok, egy komoly tradicionális pezsgő.
A pezsgő típusa: Brut nature
Szőlőfajta: Kéknyelű
Alkohol: 13% vol
Termőterület: Badacsony
Szüret: Kézi szüret
7500 Ft
Kosárba teszem