BENYÁK ZOLTÁN – AUTHENTIC KADARKA 1883
BENYÁK ZOLTÁN KADARKA 2021 SZÁRAZ VÖRÖS A KÁRPÁT-MEDENCE ÉLŐ, ORGANIKUS EGYSÉG. MEGÉRTÉSE NÉLKÜL ESÉLYTELEN BÁRMELY ITT TERMETT BOR LEHETŐSÉGEIT,EGYÉNI KARAKTERÉT KIBONTANI. EZT KUTATOM ÉS SZÁNDÉKOZOM BEMUTATNI EZEN ,,ALFÖLDI”BORRAL IS.
5800 Ft
Kosárba teszem
BENYÁK ZOLTÁN Authentic Kékfrankos 2022
"Egy kékfrankostól nem sokat vár az ember. Pedig, ha a vörösborok világába belépőt akarunk váltani, a kékfrankosnál jobbat nem is választhatnánk. Különösen, ha az alföldi.
Bársonyos, telt, füstös aszaltszilvás-borsos illata tökéletesen visszaköszön ízeiben. Meggyes utóízével, alkoholos édeskés lecsengésével igazán szerethető - nem csak férfiaknak! "
3600 Ft
Kosárba teszem
Benyák Zoltán Portugéza kunsági kékoportó 2020
Friss, a fajtajelleget tökéletesen magán viselő könnyű vörösbor. Mind illatában, mind ízében a gyümölcsösség dominál. Könnyen szerethető, savai lágyak, harmonikusak, kóstolva mégsem üres, mivel jelentős testtel bír, ettől kissé lomha mozgású a pohárban. A palackban még sokat fog fejlődni, koncentrálódni mind ízben, mind illatban.
2500 Ft
Kosárba teszem
Csetvei Ezerjó A / Amfora 2019
Az agyagamforás borkészítés és tárolás ősi módját már a görögök és rómaiak is ismerték – s ez a tudás segített Krisztinának is. Lehetővé tette, hogy kifejezésre juttassa a saját megközelítését, és hogy tehetsége megmutatkozzon a bor készítésében. A bor illatában akácvirág, csonthéjasok és érett alma érződik, mellette trópusi gyümölcsök, vanilia és fehér bors. Az ízélményt a gyümölcsösség határozza meg – főleg trópusi gyümölcsöket mutat –, a vibráló savak pedig tökéletes egyensúlyban vannak. Felfedezhetünk még grapefruitot, akácot, őszibarackot, illetve paradicsomlevélre és nedves kövekre emlékeztető jegyeket. Elegáns bor, amely kiválóan érvényesül ételek mellé, és remekül párosítható tenger gyümölcseivel és hideg felvágottakkal.
5500 Ft
Kosárba teszem
Csobánci Glamour 2011
Csobánci Bormanufaktúra GLAMOUR 2011 SZÁRAZ FEHÉRBOR Madame de Pompadour és a király találkozása. A hatalom és a pompa randevúja a borok világában.
10500 Ft
Kosárba teszem
Éliás – Fent a hegyen olaszrizling 2022
A fürtöket teljes érettségben szüretelték, némi töppedt szemekkel. Virágos, fűszeres illat, komoly, érett ízű bor. Aszalt gyümölcs, szép ásványosság jellemzi, a keserű mandulás lecsengésben, trópusi gyümölcsös ízjegyeket is felfedezhetünk.Erő és mélység, végtelen hosszúságú lecsengés, egy NAGY BADACSONYI OLASZRIZLING. 2000 év esszenciája.
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Olaszrizling
Alkohol: 14% vol
Termőterület: Badacsony
Szüret: Kézi szüret
5200 Ft
Kosárba teszem
Éliás – Kéknyelű pezsgő 2021
Tradicionális, palackos erjesztésű pezsgő, a Badacsony ikonikus és ritka fajtájából. Az alapbort a 2021-es évjárat Kéknyelű szüretéből készítették, majd a palackos erjesztés során 16 hónapig volt seprőn, júniusban degorzsálták. Dosage: 0,5 gr/l. A fajtára jellemző elegáns savak, finom buborékok, egy komoly tradicionális pezsgő.
A pezsgő típusa: Brut nature
Szőlőfajta: Kéknyelű
Alkohol: 13% vol
Termőterület: Badacsony
Szüret: Kézi szüret
7500 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy HOLD AND HOLLO DRY 2018
Méz, zöldalma, vilmoskörte, fehér szírmú virágok és
ananász az illatban. Lágy és ásványos ízjegyeit, – körtésananászos
fővonal mentén, – üde lime és grapefruit
gazdagítja. Kortyról kortyra lendületes, hosszan tartó
“borélmény”, melyet kivételes cukor- és sav harmónia tesz
még kiegyensúlyozottabbá.
Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta
Acéltartályos erjesztés, érlelés.
3100 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy HOLD AND HOLLO UPPP 2019
Az Uppp! negyedik évjáratára garantáltan mindenki felkapja majd
a fejét! Illatában zöldalma, egres keveredik lime-mal és jázminnal.
Pazar ízélményét a zöldalma-egres fővonal mentén felbukkanó
vilmoskörte és kivi keretezi. A precíz, selymes buborékok
bizsergetően töltik ki a szájat, tovább fokozva ezzel ezt az
egyedien üde, gyümölcsös-fűszeres kavalkádot. Végtelenül
zamatos lecsengését szinte képtelenség kivárni, ez a kivételes
gyöngyöző-bomba garantáltan levesz a lábadról!
Holdvölgy Meditation 2016
A zavartalan téli időszak után, a tavaszi hónapokkal érkező esőhiányos, tartós meleg és a nyár közepén érkező szakaszos, nagy vízmennyiséggel járó esőzések rácáfoltak előzetes várakozásainkra: tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk 2016-ban.
A szüret augusztus 30-án, a Holdvölgy 1-es parcellájában indulhatott. Az esős időszak októberben is folytatódott, azonban a precíz, egész éves szőlészeti munkának köszönhetően sikerült ebben a viszontagságos évjáratban is magas minőségű és mennyiségű száraz alapanyagot gyűjteni.
Intuition No2 Tokaji sárgamuskotály száraz 2020
"A sárgamuskotályt általában késői szüretelésű, édes Exaltation borunkon keresztül mutatjuk be, de kivételes évjáratokban száraz, vagy félszáraz tételként is elkészítjük, a mádi dűlők kiválóságának köszönhetően. Kifinomult dűlőkarakter és parfümösség jellemzi, illatában kerti rózsaszirom és fehér bodzavirág nyílik, melyet licsi és leheletnyi üde menta követ. Egzotikusan fűszerezett ízében egres, zöld tea valamint mentol jelenik meg, melyet lendületes sav-cukor egyensúly kísér."
7600 Ft
Kosárba teszem