Páger Pince
A kezdetek -2017-óta öko szemlélet mellet, csak bio, nem felszívódó szereket használva műveljük a szőlőket, törekedve a minél nagyobb biodiverzitásra, hogy már a szőlő és környezete is élettel teli legyen, amit igyekszünk a borban is megőrizni. A pincében adalékanyagmentesen, alacsony kén szintre törekedve készítjük borainkat, főleg a szomszéd hegységből, a Zemplénből származó tölgyfa hordókban, de egyre nagyobb szerepet szánunk, az amphoráknak is. Filozófiánk szerint a bornak egyszerre kell megmutatnia a gyümölcsöt, a terroirt és a borászt, így alkotva egy egységet akár a test lélek és szellem. A modern borászati eszközökhöz nagyon óvatosan nyúlva, nagypáink technológiáját követve dolgozunk, hogy a kapcsolat megmaradjon bor és borász között. Igyekszünk kerülni a szűrést, derítést, és minden durva fizikai beavatkozást.
Gyöngyöspata (Mátrai Borvidék)