Holdvölgy Aszú Vertikális csomag
A Holdvölgy aszúi mindig az előírtnál hosszabb érlelési idő (legalább 3 év hordóban+3 év palackban) után kerülnek piacra, ez kivételes lehetőség a pincészet minden egyes aszújának 1-1 palackját tartalmazó válogatást megvásárlására.
250000 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy HOLD AND HOLLO DRY 2018
Méz, zöldalma, vilmoskörte, fehér szírmú virágok és
ananász az illatban. Lágy és ásványos ízjegyeit, – körtésananászos
fővonal mentén, – üde lime és grapefruit
gazdagítja. Kortyról kortyra lendületes, hosszan tartó
“borélmény”, melyet kivételes cukor- és sav harmónia tesz
még kiegyensúlyozottabbá.
Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta
Acéltartályos erjesztés, érlelés.
Holdvölgy HOLD AND HOLLO SWEET 2011
Furmint, Hárslevelű
2011. októberében a Becsek, Dorgó, Holdvölgy, Nyulászó dűlők adta furmint és hárslevelű direkt préselés és acéltartályos érlelés után 6 hónapot érlelődött hordóban, majd ezt követően 2012. szeptemberében került palackba a bor.
4000 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy HOLD AND HOLLO UPPP 2019
Az Uppp! negyedik évjáratára garantáltan mindenki felkapja majd
a fejét! Illatában zöldalma, egres keveredik lime-mal és jázminnal.
Pazar ízélményét a zöldalma-egres fővonal mentén felbukkanó
vilmoskörte és kivi keretezi. A precíz, selymes buborékok
bizsergetően töltik ki a szájat, tovább fokozva ezzel ezt az
egyedien üde, gyümölcsös-fűszeres kavalkádot. Végtelenül
zamatos lecsengését szinte képtelenség kivárni, ez a kivételes
gyöngyöző-bomba garantáltan levesz a lábadról!
Holdvölgy Meditation 2016
A zavartalan téli időszak után, a tavaszi hónapokkal érkező esőhiányos, tartós meleg és a nyár közepén érkező szakaszos, nagy vízmennyiséggel járó esőzések rácáfoltak előzetes várakozásainkra: tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk 2016-ban.
A szüret augusztus 30-án, a Holdvölgy 1-es parcellájában indulhatott. Az esős időszak októberben is folytatódott, azonban a precíz, egész éves szőlészeti munkának köszönhetően sikerült ebben a viszontagságos évjáratban is magas minőségű és mennyiségű száraz alapanyagot gyűjteni.
Kikelet Szamorodni 2012
55% Hárslevelű, 25% Furmint, 17% Zéta, 3% Sárgamuskotály november elején szüretelve.
18 hónapig tölgyfahordóban érlelve.
115 g/l maradékcukorral.
9000 Ft
Kosárba teszem
Pannon Tokaj Aszú 6 puttonyos Dominium 2013
10-12 °C -ra hűtve ajánljuk fogyasztását édességek vagy hideg libamáj mellé. Méz, botritisz és némi citrusosság az illatban. A határozott kajszibarackkal díszített savgerinc tökéletes egyensúlyban van a bor maradékcukor tartalmával. Nagyon hosszú, gazdag utóíz.
14900 Ft
Kosárba teszem
Sándor Zsolt Tállya birtokbor 2019
Édes, Fehérbor, Furmint, Hárslevelű, Sándor Zsolt Pincészet, Sándor Zsolt Pincészete, Tokaj-hegyaljai
A borvidék 2 fő fajtája, a Furmint és a Hárslevelű alkotja ezt az édes házasítást, mely egy visszafogott, virágos illatvilággal indít, s mellette pedig megjelenik a Hárslevelű mézes jegye és egy pici hordós jegy.
talaj: vulkanikus tufás talaj
dűlő: Őszhegy dűlő, Tállya
fajta: Furmint, Hárslevelű
szüret időpontja: 2019.09.16.-10.12
mustfok: 23,5
mennyiség: 715 palack 0,75l palack
palackozva: 2020.03.10.
alkohol: 10,5 v/v%
cukor: 75 gr/l
sav: 7,4 g/l
3600 Ft
Kosárba teszem
SPIEGELBERG CUVÉE FURMINT-HÁRSLEVELŰ 2017
SPIEGELBERG CUVÉE FURMINT-HÁRSLEVELŰ SZÁRAZ FEHÉRBOR 2017
9900 Ft
Kosárba teszem
Spiegelberg furmint 2015
A bort hosszú hónapokon át finom seprőn érlelte a borász, ezáltal vált a bor zamatanyaga is gazdagabbá, összetettebbé valamint a textúrája is krémesebbé.
14900 Ft
Kosárba teszem
Szepsy 6 puttonyos Aszú 2008
A 65%-ban Furmint, 20% Hárslevelű és 15% Sárgamuskotály aszúszemek válogatása novemberben több fázisban történt a birtok teljes területéről. Decemberben kerül bele a még erjedő alapborba, mely 70% Furmint, 30% Hárslevelű a Szent Tamás és Úrágya dűlőkből.
48000 Ft
Kosárba teszem