KÉKHEGY – Blauberger 2019
A Gereg-dűlő egy rendkívül köves, vékony termőrétegű részéről, 20 éves tőkékről szüretelt, blauburger szőlőből készített tétel, mely 11 napot erjedt héjon, kézi csömöszölés mellett. A murci ezt követően tartályban fejezte be a fermentációt. Szűretlen, derítetlen.
4000 Ft
Kosárba teszem
Kékhegy – Nero 2020
A bor típusa: Száraz, vörös
Szőlőfajta: Nero 100%
Alkohol: 11,5% vol.
Termőterület: Gyöngyöspata
Szüret: Kézi szüret organikusan művelt szőlőterületről
Készítési mód: Kíméletes préselés, spontán erjesztés 13 napig héjon.
Tőketerhelés: 1,2 kg
3800 Ft
Kosárba teszem
Kékhegy Zöld Veltelini 2021
A Csákberek-dűlő terméséből, ezúttal héjon erjesztéssel készített bor, az erjesztés a zajos erjedés elindulásáig történt héjon, azt követően a kipréselt murci tartályban fejezte be a fermentációt. A finomseprő ezt követően többször került felkavarásra, majd egy éves korában került a tétel palackozásra.
Alkohol: 13,5%
Sav: 5,6 g/l
Tőketerhelés: 1,1 kg
3600 Ft
Kosárba teszem
Major Levente Cibike, Sár-hegy olaszrizling 2013
Alk: 14% vol.
1050 palack készült.
6700 Ft
Kosárba teszem
Páger Pince – Kékfrankos 2019
Az alapanyag a Geregről származik. Kétféle klón található itt, egy osztrák (A4) és egy magyar (K1). Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, másodtöltésű tölgyfahordóba került 10 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Kék- és vörösbogyós gyümölcsök uralják rendkívül intenzív illatát. Ízben földes, céklás, borsos árnyalatok is megjelennek. A hordós érlelésből származó jegyek szépen egészítik ki az összképet. Magas extrakt-tartalom, intenzív savérzet jellemzi.
7800 Ft
Tovább
Páger Pince – Kékfrankos 2020
Az alapanyag a Geregről származik. Kétféle klón található itt, egy osztrák (A4) és egy magyar (K1). Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, másodtöltésű tölgyfahordóba került 10 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Kék- és vörösbogyós gyümölcsök uralják rendkívül intenzív illatát. Ízben földes, céklás, borsos árnyalatok is megjelennek. A hordós érlelésből származó jegyek szépen egészítik ki az összképet. Magas extrakt-tartalom, intenzív savérzet jellemzi.
7600 Ft
Kosárba teszem
Páger Pince – Rajnai Rizling 2020
A Kövesd-dűlő szűztermése ez a rajnai, amely zúzás-bogyózást követően került 300 literes médium plusz pörkölésű, másodtöltésű hordóba. Fél évnyi sur lie érlelést követően durva szűrésen esett át, végül derítetlenül került palackba. Pörkölt olajos magvakra, édesfűszerekre, körtére, vajra emlékeztet az illata, míg ízében ugyanezen jegyek mellett aranymazsolás, sárgabarackos asszociációk is felvillannak. Határozott savú, telt testű, olajosan mozgó bor, rendkívül sokoldalú gasztronómiai beágyazhatósággal.
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Rajnai rizling 100%
Alkohol: 13% vol
Termőterület: Gyöngyöspata
Szüret: Kézi szüret
Maradék cukor: 7 g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C
5500 Ft
Kosárba teszem
Páger Pince – Zöld veltelini 2021
Csák-berek-dűlő 35 éves tőkéiről származik az alapanyag, amely zúzás bogyózás, valamint egy gyenge ülepítés után 300 literes médium pörkölésű, első töltésű hordóba került. Fél éven át érlelődött finomseprűn, hogy ezt követően egy gyenge szűrés után derítetlenül kerüljön palackba. Illatában a hordós érlelésből és a sur lie technológiából származó édesfűszerek dominálnak, ízében zöld almás, körtés, vajas, gyömbéres jegyek is megjelennek. Határozott savérzetű, testes fehérbor, melynek hosszú lecsengésében a Mátrára jellemző ásványosnak ható ízérzetek is megjelennek.
6700 Ft
Kosárba teszem