Kékhegy Pince
Kis családi borászat vagyunk Gyöngyöspatán, 2009 óta foglalkozunk borkészítéssel, jelenleg 3 hektáron. A borkészítésről vallott filozófiánk egyszerűen megfogalmazható: élni a természet adta lehetőségekkel és a lehető legcsekélyebb beavatkozással segíteni azt a természetes folyamatot, amikor a szőlő levéből bor lesz.
KÉKHEGY – Blauberger 2019
A Gereg-dűlő egy rendkívül köves, vékony termőrétegű részéről, 20 éves tőkékről szüretelt, blauburger szőlőből készített tétel, mely 11 napot erjedt héjon, kézi csömöszölés mellett. A murci ezt követően tartályban fejezte be a fermentációt. Szűretlen, derítetlen.
4000 Ft
Kosárba teszem
Kékhegy – Nero 2020
A bor típusa: Száraz, vörös
Szőlőfajta: Nero 100%
Alkohol: 11,5% vol.
Termőterület: Gyöngyöspata
Szüret: Kézi szüret organikusan művelt szőlőterületről
Készítési mód: Kíméletes préselés, spontán erjesztés 13 napig héjon.
Tőketerhelés: 1,2 kg
3800 Ft
Kosárba teszem
Kékhegy Zöld Veltelini 2021
A Csákberek-dűlő terméséből, ezúttal héjon erjesztéssel készített bor, az erjesztés a zajos erjedés elindulásáig történt héjon, azt követően a kipréselt murci tartályban fejezte be a fermentációt. A finomseprő ezt követően többször került felkavarásra, majd egy éves korában került a tétel palackozásra.
Alkohol: 13,5%
Sav: 5,6 g/l
Tőketerhelés: 1,1 kg
3600 Ft
Kosárba teszem