Páger Pince – Kékfrankos 2019
Az alapanyag a Geregről származik. Kétféle klón található itt, egy osztrák (A4) és egy magyar (K1). Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, másodtöltésű tölgyfahordóba került 10 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Kék- és vörösbogyós gyümölcsök uralják rendkívül intenzív illatát. Ízben földes, céklás, borsos árnyalatok is megjelennek. A hordós érlelésből származó jegyek szépen egészítik ki az összképet. Magas extrakt-tartalom, intenzív savérzet jellemzi.
7800 Ft
Tovább
Páger Pince – Kékfrankos 2020
Az alapanyag a Geregről származik. Kétféle klón található itt, egy osztrák (A4) és egy magyar (K1). Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, másodtöltésű tölgyfahordóba került 10 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Kék- és vörösbogyós gyümölcsök uralják rendkívül intenzív illatát. Ízben földes, céklás, borsos árnyalatok is megjelennek. A hordós érlelésből származó jegyek szépen egészítik ki az összképet. Magas extrakt-tartalom, intenzív savérzet jellemzi.
7600 Ft
Kosárba teszem
Páger Pince – Rajnai Rizling 2020
A Kövesd-dűlő szűztermése ez a rajnai, amely zúzás-bogyózást követően került 300 literes médium plusz pörkölésű, másodtöltésű hordóba. Fél évnyi sur lie érlelést követően durva szűrésen esett át, végül derítetlenül került palackba. Pörkölt olajos magvakra, édesfűszerekre, körtére, vajra emlékeztet az illata, míg ízében ugyanezen jegyek mellett aranymazsolás, sárgabarackos asszociációk is felvillannak. Határozott savú, telt testű, olajosan mozgó bor, rendkívül sokoldalú gasztronómiai beágyazhatósággal.
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Rajnai rizling 100%
Alkohol: 13% vol
Termőterület: Gyöngyöspata
Szüret: Kézi szüret
Maradék cukor: 7 g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C
5500 Ft
Kosárba teszem
Páger Pince – Zöld veltelini 2021
Csák-berek-dűlő 35 éves tőkéiről származik az alapanyag, amely zúzás bogyózás, valamint egy gyenge ülepítés után 300 literes médium pörkölésű, első töltésű hordóba került. Fél éven át érlelődött finomseprűn, hogy ezt követően egy gyenge szűrés után derítetlenül kerüljön palackba. Illatában a hordós érlelésből és a sur lie technológiából származó édesfűszerek dominálnak, ízében zöld almás, körtés, vajas, gyömbéres jegyek is megjelennek. Határozott savérzetű, testes fehérbor, melynek hosszú lecsengésében a Mátrára jellemző ásványosnak ható ízérzetek is megjelennek.
6700 Ft
Kosárba teszem