Holdvölgy Aszú Vertikális csomag
A Holdvölgy aszúi mindig az előírtnál hosszabb érlelési idő (legalább 3 év hordóban+3 év palackban) után kerülnek piacra, ez kivételes lehetőség a pincészet minden egyes aszújának 1-1 palackját tartalmazó válogatást megvásárlására.
250000 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy Eloquance Tokaji Szamorodni 2011
Már a korai, enyhe téli hónapok alatt is
kiegyensúlyozottnak mutatkozott évjáratunk.
Az optimálisan bekövetkező áprilisi
rügyfakadás és a májusi meleg, esős
napoknak köszönhetően a szőlővirágzás korán,
már június 5-én elkezdődhetett. A szüretet,
avagy az év legszebb szőlészeti folyamatát,
augusztus végétől majdnem az ősz utolsó
napjáig végeztük. Nagyfokú komplexitással
és egzotikus gyümölcsaromákkal jelentkező
borok születtek 2008-ban, olyanok, amelyek
leplezetlenül és elegánsan hívják életre a
HOLDVÖLGY kristálytiszta stílusjegyeit.
7600 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy HOLD AND HOLLO DRY 2018
Méz, zöldalma, vilmoskörte, fehér szírmú virágok és
ananász az illatban. Lágy és ásványos ízjegyeit, – körtésananászos
fővonal mentén, – üde lime és grapefruit
gazdagítja. Kortyról kortyra lendületes, hosszan tartó
“borélmény”, melyet kivételes cukor- és sav harmónia tesz
még kiegyensúlyozottabbá.
Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta
Acéltartályos erjesztés, érlelés.
Holdvölgy HOLD AND HOLLO SWEET 2011
Furmint, Hárslevelű
2011. októberében a Becsek, Dorgó, Holdvölgy, Nyulászó dűlők adta furmint és hárslevelű direkt préselés és acéltartályos érlelés után 6 hónapot érlelődött hordóban, majd ezt követően 2012. szeptemberében került palackba a bor.
4000 Ft
Kosárba teszem
Holdvölgy HOLD AND HOLLO UPPP 2019
Az Uppp! negyedik évjáratára garantáltan mindenki felkapja majd
a fejét! Illatában zöldalma, egres keveredik lime-mal és jázminnal.
Pazar ízélményét a zöldalma-egres fővonal mentén felbukkanó
vilmoskörte és kivi keretezi. A precíz, selymes buborékok
bizsergetően töltik ki a szájat, tovább fokozva ezzel ezt az
egyedien üde, gyümölcsös-fűszeres kavalkádot. Végtelenül
zamatos lecsengését szinte képtelenség kivárni, ez a kivételes
gyöngyöző-bomba garantáltan levesz a lábadról!
Holdvölgy Meditation 2016
A zavartalan téli időszak után, a tavaszi hónapokkal érkező esőhiányos, tartós meleg és a nyár közepén érkező szakaszos, nagy vízmennyiséggel járó esőzések rácáfoltak előzetes várakozásainkra: tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk 2016-ban.
A szüret augusztus 30-án, a Holdvölgy 1-es parcellájában indulhatott. Az esős időszak októberben is folytatódott, azonban a precíz, egész éves szőlészeti munkának köszönhetően sikerült ebben a viszontagságos évjáratban is magas minőségű és mennyiségű száraz alapanyagot gyűjteni.
Intuition No2 Tokaji sárgamuskotály száraz 2020
"A sárgamuskotályt általában késői szüretelésű, édes Exaltation borunkon keresztül mutatjuk be, de kivételes évjáratokban száraz, vagy félszáraz tételként is elkészítjük, a mádi dűlők kiválóságának köszönhetően. Kifinomult dűlőkarakter és parfümösség jellemzi, illatában kerti rózsaszirom és fehér bodzavirág nyílik, melyet licsi és leheletnyi üde menta követ. Egzotikusan fűszerezett ízében egres, zöld tea valamint mentol jelenik meg, melyet lendületes sav-cukor egyensúly kísér."
7600 Ft
Kosárba teszem
Kikelet Szamorodni 2012
55% Hárslevelű, 25% Furmint, 17% Zéta, 3% Sárgamuskotály november elején szüretelve.
18 hónapig tölgyfahordóban érlelve.
115 g/l maradékcukorral.
9000 Ft
Kosárba teszem
Pannon Tokaj Aszú 6 puttonyos Dominium 2013
10-12 °C -ra hűtve ajánljuk fogyasztását édességek vagy hideg libamáj mellé. Méz, botritisz és némi citrusosság az illatban. A határozott kajszibarackkal díszített savgerinc tökéletes egyensúlyban van a bor maradékcukor tartalmával. Nagyon hosszú, gazdag utóíz.
14900 Ft
Kosárba teszem
Sándor Zsolt Tállya birtokbor 2019
Édes, Fehérbor, Furmint, Hárslevelű, Sándor Zsolt Pincészet, Sándor Zsolt Pincészete, Tokaj-hegyaljai
A borvidék 2 fő fajtája, a Furmint és a Hárslevelű alkotja ezt az édes házasítást, mely egy visszafogott, virágos illatvilággal indít, s mellette pedig megjelenik a Hárslevelű mézes jegye és egy pici hordós jegy.
talaj: vulkanikus tufás talaj
dűlő: Őszhegy dűlő, Tállya
fajta: Furmint, Hárslevelű
szüret időpontja: 2019.09.16.-10.12
mustfok: 23,5
mennyiség: 715 palack 0,75l palack
palackozva: 2020.03.10.
alkohol: 10,5 v/v%
cukor: 75 gr/l
sav: 7,4 g/l
3600 Ft
Kosárba teszem
Szepsy 6 puttonyos Aszú 2008
A 65%-ban Furmint, 20% Hárslevelű és 15% Sárgamuskotály aszúszemek válogatása novemberben több fázisban történt a birtok teljes területéről. Decemberben kerül bele a még erjedő alapborba, mely 70% Furmint, 30% Hárslevelű a Szent Tamás és Úrágya dűlőkből.
48000 Ft
Kosárba teszem